Dryckeskompaniet oberoende dryck- och konfektyrleverantör.

Dryckeskompaniet har personlig service och hög kompetens inom dryck och konfektyr. Det är något som ligger oss väldigt varmt om hjärtat. Vi är lyhörda för våra kunders önskemål och vi utvecklar oss och utökar vårt sortiment i takt med att vi växer med våra kunder.

Vår ambition är att ständigt kunna förbättra vår service, utöka vårt sortiment med fokus på dig som kund. Varje månad har vi nya produkter att erbjuda. Kampanjer och erbjudanden skickar vi direkt till dig som kund. Vi har även personlig service för våra kunder så att vi kan tillsammans kunna utveckla deras verksamhet.

Dryckeskompaniet – Mer än 50 år med goda drycker

 

Det som idag är Dryckeskompaniet startade som Höganäs Öl & Läsk 1961 då Tage Möller startade en depå i Höganäs åt Hässleholms Bryggeri, för att sälja och leverera drycker i nordvästra Skåne.

 

1966-67 fick Tage låna en lastbil av Appeltofs bryggeri och började sälja för dem i stället. Pripps hade köpt upp Hässleholms bryggeri och lagt företaget i malpåse.

1982 tog sonen Mats över Höganäs Öl & Läsk och drev företaget på halvtid. Basen var en källarlokal som kunderna kom till – ville kunden ha det utlevererat kopplades släpet på bilen.

1992-93 började Mats köra Höganäs Öl & Läsk på heltid. Han hade då breddat sortimentet genom att köpa fler produkter från andra bryggerier.

2009 I 28 år drev Mats Höganäs Öl & Läsk när nuvarande ägare köpte rörelsen. Efter inte så lite grubblande beslutade man sig för att ge företaget ett nytt namn som lämpade sig bättre för dataåldern – Dryckeskompaniet.

2013 Under hösten 2013 förvärvades Sydkonfektyr AB och implementerades i Dryckeskompaniet. Detta innebär att vi nu utöver vårt breda utbud av drycker även kan erbjuda våra kunder godis, chips, kakor och kaffe till lika förmånliga villkor.

Vår historia är alltså ganska lång, men vi fortsätter att leverera hög kvalité till dig – rätt produkt, på rätt tid och till rätt pris.